Köpvillkor
- Snabba leveranser! (Vanligen 1-3 arbetsdagar*)
- Beställningar inkomna innan kl 13:00 (vardagar) skickas samma dag! 
- Inga fakturaavgifter!
*(Leveranstiden kan bli något längre till nordligaste Sverige samt Gotland, räkna med 2-5 arbetsdagar. Leveranstiden kan även bli förlängd vid högtider pga hög belastning på fraktbolagen)
 
Allmänt
För att få handla hos Presenteriet AB måste du vara över 18 år. Genom att lägga en beställning samtycker du till att namn och personuppgifter registreras i vår kunddatabas. Vi förmedlar aldrig dina personuppgifter vidare. Alla ordrar loggas med IP-nummer och tidpunkt. 
Vi reserverar oss för slutförsäljning. 


Priser
Priserna anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms (f.n. 6% 12% samt 25%) och exklusive fraktkostnad. Presenteriet AB reserverar sig för eventuella tekniska fel, exempelvis prisuppgifter, som kan uppstå i butiken. 


Betalningsalternativ
Kortbetalning
Kostnad: 0 kr
Presenteriet AB använder sig av en SSL-certifierad betallösning med Certitrade/Eurolines tjänster vilka har en garanterad hög säkerhet och är enkla att använda. Betalning kan ske med Visa, Mastercard och Diners. 

Fakturaköp 

Kostnad: 0 kr
Vi samarbetar med Svea Ekonomi AB för fakturering. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Presenteriet.se överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturan skickas ihop med ordern och betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 50 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

-Delbetalning

Svea Ekonomi AB erbjuder dig att, efter godkänd kreditprövning, teckna ett kontokreditavtal på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till kontoavtalet. Ett kontoavtal innebär att du får en kredit som du kan använda till inköp hos till Svea anknutna leverantörer. För varje tillfälle du betalar till Svea kan du disponera motsvarande kreditutrymme som du amorterar för andra inköp under den tid som kontokreditavtalet gäller. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det kontoval du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om du vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden - den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill du ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan du kontakta Svea Ekonomi på telefon 08 – 51493113 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea, om du utnyttjar kontokrediten för flera inköp, att tills vidare fakturera dig separat för de olika köpen. Självklart slipper du i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad. Har Du några frågor kan du kontakt Svea Ekonomi på telefon: 08 – 51493113 för närmare information.


Exempel på effektiv ränta vid köp om 10,000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %.

 

- Direktbetalning från bank /Payson-konto.
Betala direkt via din bank genom Payson. Du skickas då vidare till din internetbank där du loggar in och överföringen genomförs enkelt och säkert. Du behöver inte ha ett Payson-konto för att göra en direktbetalning via Payson. Payson samarbetar med bankerna Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken. 

Det går även bra att betala med kort via Payson om du redan har ett Payson-konto. Endast kort kopplade till Visa eller Mastercard fungerar för överföring via Payson.

 

Frakt och Leverans

- Leveranstid
Snabba leveranser ser vi som en självklarhet! Ordrar inkomna innan kl 13.00 sänds från vårt lager samma dag (12.00 för DHL Hempaket). Ordrar inkomna efter 13.00 sänds samma dag/dagen efter beroende på storlek och vikt. Normal leveranstid* är därför 1-3 vardagar till leveransadresser i mellersta samt södra Sverige, 2-4 vardagar till adresser i norra Sverige samt Gotland.
*Leveranstiden kan bli något längre vid hög belastning hos Posten/DHL, ex vid högtider som Jul eller Alla hjärtans dag. 
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar orsakade av fraktföretagen, f.n. Posten eller DHL.

- Leveranssätt
För Standardfrakt gäller:
 Små försändelser som går att lägga i postlådan eller ryms genom ett brevinkast, sk. icke skrymmande brev (under 3 cm i höjd), levereras direkt till adressaten. Större försändelser levereras till DHL- eller Postombud för uthämtning av adressaten via sms-avisering eller brevavisering. 

Leverans är endast möjlig på vardagar ej helger/helgdagar. Beställningar inkomna fredagar kan därmed levereras först på måndag. 

- Fraktkostnad
Fraktkostnaden beror på orderns volym samt vikt. Kostnaden för frakten visas alltid i din varukorg samt i kassan.  
Standarfrakt: 29:-sek, 39:-sek, 49:-sek eller 59:-sek beroende på ordern vikt/volym


Reklamation vid fel eller skada
Om varan har ett fabrikationsfel, har blivit skadad under frakten eller du har mottagit fel produkt får du en ny korrekt vara sänd till dig eller pengarna tillbaka. Presenteriet AB står naturligtvis för kostnaden av returfrakten och fraktkostnad för en ny vara. Anmäl alltid skadan/felet omgående genom att sända ett mail till kontakt@presenteriet.se  Mailet skall innehålla ett bifogat foto av den trasig/felaktiga produkten, ditt fullständiga namn, ordernummer samt om du önskar få en ny vara sänd till dig eller få pengarna återinsatta/fakturan makulerad.


Ångerrätt
I enlighet med distansavtalslagen har du 14 dagars ångerrätt på ditt köp av en felfri vara Ångerrätten ger dig möjlighet till byte eller öppet köp (Obs, särskilda villkor gäller för beställningsvaror, utgående prissänkta produkter, hygienartiklar, presentinslagning, personliga hälsningskort, livsmedel och  grundfrakten).

Du kontaktar oss i kontaktformuläret här i webbutiken eller på mail kontakt@presenteriet.se om du önskar nyttja ångerrätten. Vi återkommer då till dig med information om hur returen ska gå till samt med ett returnummer för din retur. Vi mottar inte returer som saknar returnummer utan dessa sänds i sådana fall tillbaka till dig. 

Produkten som ska bytas/returneras skall skickas tillbaka till oss inom 7 dagar från meddelande om önskat nyttjande av ångerrätten! Varan skall ligga i sin originalförpackning och vara i nyskick för att ångerrätten ska gälla. Du står själv för transportrisken vid en retur (dvs du ansvara för att produkten når oss i nyskick).

- Öppet Köp
Vi erbjuder 14 dagars öppet köp. Detta innebär att om du vill nyttja ångerrätten för en order har du rätt att få varans värde tillbaka. (Obs öppet köp gäller ej för beställningsvaror, utgående prissänkta produkter, hygienartiklar, presentinslagning, personliga hälsningskort, livsmedel eller grundfrakten). 
Du väljer själv vilket fraktbolag du vill använda för returen och du står för transportrisken samt kostnaden för returfrakten.
En återbetalning/makulering av ej förfallen faktura görs när vi har mottagit returen. Kontakta alltid oss innan retur för att motta ett returnummer. 

- Byte 
Vi erbjuder 14 dagars möjlighet till byte av vara. Det innebär att om du vill nyttja ångerrätten genom byte kontaktar du oss enligt ovan och får då en returfraktsedel mailad till dig då vi står för returfrakten vid byte av vara. När vi har mottagit och godkänt returen mailas du en tillgodokvittokod (presentkortskod) laddad med summan för den returnerade produkten/produkterna. Tillgodokvittokoden är giltig i 3 år och du väljer själv om du vill nyttja hela summan på ett köp eller dela upp på flera olika köp. (Observera, vi erbjuder byte även av beställningsvaror, men ej utav utgående prissänkta produkter, hygienartiklar, personliga hälsningskort eller livsmedel).


Avbeställning
Om du önskar avbeställa en lagd beställning ska detta ske så snart som möjligt genom att du kontaktar oss på kontakt@presenteriet.se eller genom kontaktformuläret här i webbutiken.
Har du mottagit information via mail om att din order är skickad går det tyvärr inte att avbryta beställningen och du måste därmed fullfölja beställningen genom att hämta ut ditt paket och kontakta oss angående ångerrätt.
Om din order har gått till packning men ännu ej är sänd kan vi i vissa fall stoppa beställningen, beroende på hur långt i packningen ordern har kommit. Vi tar då ut en avgift på 29:- för att stoppa och avbeställa din order då packningsmaterial samt packningstid redan är förbrukad.


Felaktiga adressuppgifter och paket som ej hämtats ut
- Felaktiga adress-/kontaktuppgifter

Vi ersätter ej varor som inte har kunnat levereras av Posten/DHL pga felaktigt angivna adressuppgifter vid beställningstillfället. Detsamma gäller då mobilnumret för avisering inte är korrekt och aviseringen därmed ej kunnat sändas ut. Du är själv skyldig att kontrollera att de adressuppgifter du angivit i ordern är korrekta. Observera att vid fakturabetalning hämtas DIN (beställarens) folkbokföringsadress och anges som leveransadress. Ordrar med faktura som valt betalningsalternativ skickas endast till beställarens folkbokföringsadress. 
För sänd order med standardfrakt kan leveransadressen ej ändras. 

- Ej uthämtat paket
Om du har beställt men inte hämtat ut din order hos ombudet innan den går i retur till oss (14 dagars liggtid hos Posten/DHL) kommer vi att fakturera dig 300 kr för vårt arbete med hantering av varorna samt den faktiska kostnaden för returfrakten. Den faktiska kostnaden för returfrakten beror på försändelsens storlek samt vikt.
Om du önskar få din order skickad en andra gång tillkommer aktuell fraktkostnad som skall sättas in på vårt bankkonto innan ordern skickas igen.


- Utförsäljning
Hos oss hittar du produkter som säljs till fyndpris under kategorin Utförsäljning.
 Där finner du produkter av både första- samt andrasortering och även skyltex. Vid andrasortering rör det sig om att förpackningar eller emballage kan vara skadat samt mindre skönhetsfel som ej påverkar helhetsintrycket. Vill du veta exakta anledningen till varför en vara finns i den här kategorin kan du maila oss en förfrågan om detta till kontakt@presenteriet.se 


Övrigt
- Force Majeure
Händelser såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilken ej kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Presenteriet AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal. 

- Personuppgifter
För att kunna handla hos oss måste man registrera sig som kund. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). Du behöver enbart uppge personnummer i samband med fakturaköp. Uppgifterna lämnas inte ut till tredje part. I enlighet med distansavtalslagen måste du som handlar av oss på Presenteriet AB vara över 18 år. Om någon  handlar i annan persons namn eller använder annan persons personnummer utan dennes medgivande, och detta innebär ekonomisk eller annan skada för Presenteriet AB, kommer beställaren att polisanmälas. 

- Cookies
En cookie är en textfil som lagras på användarens dator, för att sedan hämtas upp av servern när användaren åter besöker hemsidan. Den ger oss ingen information om dig som användare och den kan inte heller förmedla några virus till dig. Cookies används av Presenteriet AB för att ge oss bl.a. besöksstatistik och hålla koll på vilka varor som läggs i varukorgen. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av cookies i din webbläsare, detta kan dock resultera i att du inte kan se allt på www.presenteriet.se, heller inte använda vissa funktioner. Läs mer om cookies här: www.pts.se 

- Tvist
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Har du några frågor eller funderingar kring våra villkor eller produkter är du välkommen att kontakta oss på kontakt@presenteriet.se. Tveka aldrig att höra av dig!