5.0 1

Presentset Handtvål & Handlotion - Klinta (Honung_Ringblomma)

(1 recensioner)

Lyxig handtvål och handlotion i stilrena pumpflaskor. Flaskorna är förpackade i en stilig presentask som ser ut som en bok. Bokasken kan även användas som bokgömma. Fyll den med pengar, smycken eller annat värdefull och sätt boken bland alla andra böcker i bokhyllan.
Från Klinta och Co

Klintas handtvål och handlotion är vegetabiliska, väldoftande och handgjorda näringsbomber, utan vare sig parabener, färgämnen, sulfater eller andra konstigheter, som effektivt tar bort smuts och bakterier. De innehåller ingen parfymolja utan den underbara doften kommer från eteriska oljor som pressats ur frukter, blommor oh örter.
Läs mer om de olika dofterna nedan.

Flaskorna innehåller vardera 250 ml tvål/lotion
Utförande: Honung_Ringblomma

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Klintas egna beskrivning av dofterna:

Apelsin & Ylang Ylang
Ylang Ylang betyder blomman av blommor och dess olja har en väldigt mild och vacker arom som sägs ha en positiv anti-depressiv effektiv. Den har en ganska skarp men söt och blommig doft som ofta används inom aromaterapi för att motarbeta stress och depression.
Ylang Ylang-olja balanserar fettproduktionen i talgkörtlarna och oavsett om du har torr, fet eller blandad hy så hjälper oljan till att stabilisera huden. Oljan är speciellt bra om man lider av acne eller om du har små skärsår eller irriterad hy eftersom den är antiseptisk och antiinflammatorisk. Dessutom är aromen avslappnande och lugnande. Den sänker andningsfrekvensen, är suverän vid sömnproblem och används ofta på spa och andra hälso-retreats. Vi använder kallpressad apelsinolja som har en frisk och söt citrusdoft. Även denna är antiseptisk och lugnar irriterad hy vilket gör den särskilt populär i handlotioner. Vi tillsätter även kallpressad och sammetsliknande aprikoskärneolja som är rik på vitamin A och olika mineraler och är fantastisk när det gäller att bibehålla fukt och mjukgöra huden.
Apelsin & Ylang Ylang passar alla hudtyper men är särskilt fördelaktig för de lite känsligare.


Honung & Ringblomma
Honung har använts som hudsalva i över 5000 år och är både antiseptisk och antibakteriell. Den är också väldigt mjukgörande och fuktighetsbevarande och efterlämnar en vacker lyster. Honungen vi använder kommer ifrån vildvuxna hedar i Cornwall. Vi använder rå honung som endast silats från småbitar av bivax och inte hettats upp, så den innehåller fortfarande pollen och alla de mediciniska fördelar från blommorna och örterna där bina samlar sin nektar.
Ringblomma har använts i över 1000 år på grund av dess sårläkande effekter, men den vackra orangefärgade blomman används till allt möjligt: drycker, medicin, kosmetik, färgämne och mat. Inom örtmedicin används Ringblomma i förband till brännskador,
frostskador och sår. Inom Klintakollektionen används den för att lugna ner irriterad hy och läka småsår. Honung & Ringblomma passar alla hudtyper men används med fördel till torr eller näringsfattig hy.
*Finstilt om vår honung:Honung är den enda produkten i Klintas Kollektion som inte är vegetabilisk. Vår honung produceras av engelska småodlare vars kupor ligger på landsbygden skyddade från industri och jordbruksbesprutning. Vi väljer fler odlare framför större odlare för att garantera att det finns tillräckligt med överskottshonung för att bina själva ska kunna övervintra och återbygga på våren utan att behöva matas med socker eller tillskott. På så vis mår bina bäst, och vi får också den mest naturliga och näringsrika honungen.

Tipsa

0
0

Recensioner

Lindståhl

Allting var i fint skick!

2019-12-15

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också